Warmtepompboiler

Warmtepompboiler voor sanitair warm water 

All in one systeem voor energiezuinig baden en douchen

Met een Coolwex boiler met geïntegreerde warmtepomp kunt u het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een hoger rendement dan eender welke HR gas- of mazoutketel. Een Coolwex verbruikt bovendien 60 tot 70 % minder elektriciteit dan de klassieke elektrische boilers. Als ‘stand alone’ systeem voor sanitair warm water is de Coolwex perfect complementair met de lucht/lucht en lucht/water warmtepompen van General, maar ook met elke klassieke cv-verwarming. Het type DSW300 is bovendien voorzien van een aansluiting voor een zonthermisch systeem.

Goed voor het milieu en uw portemonnee

De Coolwex boiler voor sanitair warm water met geïntegreerde warmtepomp is bijzonder energiezuinig. De warmtepomp onttrekt nl. warmte aan de omgevingslucht. Deze lucht wordt aangezogen door een ventilator die de lucht door een warmtewisselaar met een koelmiddel geleidt. Hierdoor ontstaat er een gas dat na compressie tot 85°C opwarmt. Met behulp van een 2de wisselaar wordt deze warmte doorgegeven aan het water in de boiler. Dat kan tot 70°C verwarmd worden terwijl 2/3 van de energie die hiervoor nodig is uit de lucht onttrokken wordt. Door de ingebouwde warmtepomp levert een Coolwex boiler meer dan 3 maal zoveel energie dan de elektriciteit die wordt verbruikt. Met een COP* van respectievelijk 3,49 en 3,6 is de rekening vlug gemaakt: een Coolwex verbruikt 60 tot 70 % minder elektriciteit dan een conventionele boiler.

*Coefficient of Performanc is de verhouding tussen de verbruikte elektriciteit en de afgegeven energie onder de vorm van warmte.

Coolwex DSW200: flexibiliteit troef

De Coolwex DSW 200 heeft een opslagvat van 200 liter, optimaal beschermd tegen kalk en corrosie. De geïntegreerde warmtepomp onttrekt de warmte aan de omgevingslucht in de ruimte waar het toestel staat opgesteld.

Coolwex DSW300: extra rendement uit ventilatielucht

De Coolwex DSW300 wordt tevens binnen geplaatst, maar zuigt via een kanaalverbinding buitenlucht aan en blaast via een 2de kanaal de koele, droge lucht naar buiten. Zo wordt in de winter geen warmte van de woning onttrokken, en toch levert het toestel nog water van 45°C bij een buitentemperatuur van -7°C.
Middels een kanaalverbinding in de woning kan de afgevoerde koele lucht gerecupereerd worden voor koeling van een vershoud-ruimte of wijnkelder.
De Coolwex DSW300 kan bovendien 365 dagen per jaar de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht van de woning benutten*. Deze ventilatie-warmtepompboiler vormt dan ook in combinatie met de General Waterstage een perfecte hybride oplossing voor verwarming en sanitair warm water.

*Enkel bij plaatsing in een C-ventilatiesysteem, d.w.z. een ventilatiesysteem waarbij er geen lucht wordt toegevoegd, maar enkel vervuilde lucht wordt afgevoerd.

Wandmodel

Wandmodel airconditioners zijn de meest geplaatste type airco.

Vloermodel

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x